“Hvilke kulturelle trekk fremmer kreativitet i Quality Hotel?”
Bachelor thesis
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2565530Utgivelsesdato
2018-10-01Metadata
Vis full innførselSamlinger
Sammendrag
Quality Hotel har de siste årene gjennomført en satsing i organisasjonskulturen. Det blir
stadig rettet større fokus mot viktigheten av å tilrettelegge for en sterk kultur på
arbeidsplassen.
I denne oppgaven ønsker vi å rette fokuset mot kultur og kreativitet. Vi fokuserer på professor
Teresa Amabiles seks faktorer som fremmere for kreativitet på organisatorisk nivå. I tillegg
definerer hun en hemmende faktor som vi ser nærmere på. Den overordnede
problemstillingen er derfor: Hvilke kulturelle trekk fremmer kreativitet i Quality Hotel?
I tillegg undersøker vi hvordan det blir tilrettelagt for individuell kreativitet i kjeden, hvor av
et forskningsspørsmål er følgende: Hvordan fremmes individuell kreativitet i Quality Hotel?
Vi besvarer problemstillingen ved å benytte oss av et enkeltcase-studie, slik at vi kan få god
innsikt i det vi ønsket å finne ut av. Vi velger å benytte oss av deduktiv tilnærming fra teori til
empiri. Det empiriske materialet kommer fra kvalitative intervjuer med ansatte i Quality
Hotel.
I denne oppgaven fant vi ut av Quality Hotel i stor grad innehar kulturelle trekk som fremmer
kreativitet - noen trekk mer enn andre. Vi oppdaget også noen hemmende faktorer for
kreativitet.