Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHestbråten, Marius
dc.contributor.authorJensen, Nikolai
dc.contributor.authorEllefsrød, Jørgen
dc.date.accessioned2013-12-09T11:25:56Z
dc.date.available2013-12-09T11:25:56Z
dc.date.issued2013-12-09
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/161583
dc.description.abstractSammendrag Med denne oppgaven ønsker vi å undersøke forbrukerens oppfatning av den norske bakeribransjen og hvordan de forskjellige merkene er posisjonert. United Bakeries er et forholdsvis nytt bakeri, men har i de siste årene vokst til å bli en viktig aktør innenfor bakeribransjen. Vi ønsket ut i fra dette å undersøke hvilken posisjon United Bakeries har i den norske bakeribransjen med følgende problemstilling: ”Hvilken posisjon har United Bakeries i den norske bakeribransjen?”. I teoridelen presenteres det teori innenfor temaet merkevarebygging og posisjonering med størst fokus på posisjoneringsdelen, hvor vi tar utgangspunkt i Kellers merkevarepyramide. Vi gjorde rede for de ulike nivåene; merkekjennskap, merkets ytelse og inntrykk, kundens evaluering, følelser og merkerelasjoner. Innenfor hver av disse ble det også presentert viktige posisjoneringsverktøy. Dette var temaer som vi mente var vesentlige for at vi skulle kunne besvare problemstillingen best mulig. På bakgrunn av problemstillingen valgte vi å bruke kvantitativ metode med et deskriptivt design, dette for å kunne se på spesifikke variabler og eventuelle sammenhenger mellom disse. Vi gjennomførte to spørreundersøkelser. En på bakeriene til United Bakeries, og en på nett. Med disse undersøkelse fikk vi svar på de variablene vi ønsket, samt annen relevant informasjon. Undersøkelsene ble gjennomført på bakgrunn av et møte vi hadde med United Bakeries og antagelser vi hadde om bakeribransjen. Vår antagelse var at det var få store aktører som regjerte i denne bransjen, og at United Bakeries var en av disse. Vi hadde et inntrykk av at United Bakeries var flinke på å posisjonere seg. Vi presenterte dataene våre og satte dette opp mot teorien presentert tidligere i oppgaven. Resultatene fra analysen ga oss svar på hvilken posisjon United Bakeries hadde i bakeribransjen. Bakeriet hadde klare differensieringspunkter i forhold til sine konkurrenter. Vi avsluttet oppgaven ved å gi noen anbefalinger videre som innebar å videreutvikle deres konsept og satse mer på sine samarbeidspartnere.no_NO
dc.language.isonobno_NO
dc.subjectKvalitativ metodeno_NO
dc.subjectBAMno_NO
dc.subjectMarkedsføringno_NO
dc.subjectMerkebyggingno_NO
dc.subjectPosisjoneringno_NO
dc.titleEn markedsanalytisk oppgave om den norske bakeribransjenno_NO
dc.typeBachelor thesisno_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel