-En bit av Norge- Mat som attraksjon.
dc.contributor.author | Aasen, Caroline | |
dc.contributor.author | Bavagoui, Natasha | |
dc.date.accessioned | 2014-10-14T16:07:39Z | |
dc.date.available | 2014-10-14T16:07:39Z | |
dc.date.issued | 2014-10-14 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/223820 | |
dc.description.abstract | I denne oppgaven har vi sett nærmere på norsk matkultur og interessen rundt dette i forhold til turister og forskernes synspunkter. Formålet med oppgaven er å undersøke om gastronomi kan gjøre Norge til en sterkere turistattraksjon. Vi vil først definere relevante begreper som vi mener er sentrale for å gi en større forståelse av oppgaven. Deretter gjør vi rede for teori som må ligge til grunne for vår analysedel og for å kunne belyse oppgavens problemstilling. I vår analyse del vil vi presentere fem temaer som vi mener er sentrale for å besvare vår problemstilling. Deretter skal vi drøfte de empiriske funnene opp mot relevant teori. For å gjennomføre denne undersøkelsen har vi benyttet oss av en kvalitativ metode og syv dybdeintervjuer. Et sentralt funn i oppgaven er at norsk matkultur har stort potensiale til å bli en sterkere turistattraksjon. Dette forutsetter at maten må være en del av en større opplevelsesprofil, dersom det skal være et primærfokus hos turisten. Et annet interessant funn er at turistene generelt ikke er interessert i den norske matkulturen, og at det er ytterst få som kommer hit med den hensikt å få en kulinarisk opplevelse. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.subject | Norsk matkultur | nb_NO |
dc.subject | Turistattraksjon | nb_NO |
dc.title | -En bit av Norge- Mat som attraksjon. | nb_NO |
dc.type | Bachelor thesis | nb_NO |