Blar i Studentarbeider fra Institutt for helse og trening på forfatter "Aukner, Carine"
-
En sammenligning av kostholdet til en gruppe unge idrettsutøvere med resultatene fra Ungkost 3
Derås, Julie; Kristiansen, Stine Bø (Bachelor thesis, 2019)Bakgrunn: Tenårene er en fase i livet hvor kroppen skal vokse og endre seg i betydelig grad. Et kosthold som dekker behovet for næringsstoffer er spesielt viktig for utviklingen i denne perioden, men også for å redusere ... -
Forbruk av energidrikk blant studenter
Uppard, Charlotte Victoria; Unger, Kristoffer (Bachelor thesis, 2021)Bakgrunn: Bryggeri- og drikkevareforeningens egne tall viser en dobling i omsetningen av energidrikk (heretter omtalt som ED) de siste fem årene. 55.5 millioner liter ED ble solgt i 2020 og reklame for produktene lover deg ... -
Hvordan ansatte ved skolefritidsordningen kan bidra til å fremme retningslinjene for mat og måltider blant barn
Tiller, Susanne (Bachelor thesis, 2021)Bakgrunn: Verden står overfor helseutfordringer som domineres av ikke-smittsomme sykdommer som overvekt, hjerte og karsykdommer, diabetes, kreft med mer. Gode kostholdog helsevaner kan motvirke dette. Barn er morgendagens ... -
Metabolsk syndrom og middelhavskost - en litteraturstudie
Handegard, Siv (Bachelor thesis, 2021)Bakgrunn: Sykdommer som skyldes vår livsstil er et økende problem både i Norge og resten av verden. Metabolsk syndrom er en samlebetegnelse på en rekke risikofaktorer, som overvekt og fedme, insulinresistens, hypertensjon ...