Blar i Studentarbeider fra Institutt for helse og trening på forfatter "Skjerve, Hilde"
-
Bærekraftig kosthold
Waage, Lise (Bachelor thesis, 2019)Bakgrunn: Mat er i samspill med helse, klima og miljø. Maten vi spiser og matproduksjon er i dag største årsaken til økt risiko for sykdom, klimaendringer, og miljøbelastninger. Det globale matsystemet må utvikles bærekraftig, ... -
‘’I hvilken grad kan fysisk aktivitet føre til et opplevd lavere nivå av stress i hverdagen?’’
Pedersen, Mads Andreas; Svendsen, Robin (Bachelor thesis, 2021)Bakgrunn: Alle mennesker opplever en eller annen form for stress i hverdagen, noen mer enn andre. I enkelte situasjoner kan stress virke på en positiv måte, men som oftest er det en negativ side ved det. Hensikten med denne ... -
Middelhavsdietten og lipidprofil – en litteraturstudie
Haugen, Marte (Bachelor thesis, 2019)Bakgrunn: Hjerte- og karsykdommer er den nest vanligste dødsårsaken i Norge. Risikofaktorer for å utvikle disse sykdommene er blant annet alder, røyking, høyt blodtrykk, overvekt, inaktivitet og høyt kolesterol. Middelhavsdietten ... -
PÅVIRKNINGEN AV VEGANSK OG VEGETARISK KOSTHOLD PÅ FOSTERUTVIKLINGEN OG UTFALLET AV GRAVIDITETEN – EN LITTERATURSTUDIE
Alfheim, Sara Lisa Lund (Bachelor thesis, 2021)Bakgrunn: Et plantebasert kosthold oker stadig i popularitet, og flere unge i dag er opptatt av a minske bruken av animalske matvarer. Forskningen pa temaet er imidlertid sprikende. Hensikten med oppgaven er a belyse ... -
Spiseforstyrrelser i idretten
Hauge, Ida Victoria; Træet, Rikke (Bachelor thesis, 2021)Innledning: Spiseforstyrrelser er en psykisk lidelse som har stor og alvorlig utbredelse innen idretten. Hensikten med oppgaven er a se narmere pa spiseforstyrrelser som er forbundet med idrett, hvordan de oppstar og hva ...