• Bærekraftig kosthold 

      Waage, Lise (Bachelor thesis, 2019)
      Bakgrunn: Mat er i samspill med helse, klima og miljø. Maten vi spiser og matproduksjon er i dag største årsaken til økt risiko for sykdom, klimaendringer, og miljøbelastninger. Det globale matsystemet må utvikles bærekraftig, ...
    • ‘’I hvilken grad kan fysisk aktivitet føre til et opplevd lavere nivå av stress i hverdagen?’’ 

      Pedersen, Mads Andreas; Svendsen, Robin (Bachelor thesis, 2021)
      Bakgrunn: Alle mennesker opplever en eller annen form for stress i hverdagen, noen mer enn andre. I enkelte situasjoner kan stress virke på en positiv måte, men som oftest er det en negativ side ved det. Hensikten med denne ...
    • Middelhavsdietten og lipidprofil – en litteraturstudie 

      Haugen, Marte (Bachelor thesis, 2019)
      Bakgrunn: Hjerte- og karsykdommer er den nest vanligste dødsårsaken i Norge. Risikofaktorer for å utvikle disse sykdommene er blant annet alder, røyking, høyt blodtrykk, overvekt, inaktivitet og høyt kolesterol. Middelhavsdietten ...
    • PÅVIRKNINGEN AV VEGANSK OG VEGETARISK KOSTHOLD PÅ FOSTERUTVIKLINGEN OG UTFALLET AV GRAVIDITETEN – EN LITTERATURSTUDIE 

      Alfheim, Sara Lisa Lund (Bachelor thesis, 2021)
      Bakgrunn: Et plantebasert kosthold oker stadig i popularitet, og flere unge i dag er opptatt av a minske bruken av animalske matvarer. Forskningen pa temaet er imidlertid sprikende. Hensikten med oppgaven er a belyse ...
    • Spiseforstyrrelser i idretten 

      Hauge, Ida Victoria; Træet, Rikke (Bachelor thesis, 2021)
      Innledning: Spiseforstyrrelser er en psykisk lidelse som har stor og alvorlig utbredelse innen idretten. Hensikten med oppgaven er a se narmere pa spiseforstyrrelser som er forbundet med idrett, hvordan de oppstar og hva ...