Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorGrytnes, Frøyja Ruud
dc.contributor.authorBakken, Mats Taugard
dc.date.accessioned2019-11-06T13:23:18Z
dc.date.available2019-11-06T13:23:18Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2626955
dc.description.abstractFormålet med denne oppgaven, «Kreativitet i kreativ næring», er å øke forståelsen for hvordan organisasjoner i den kreative næringen tilrettelegger arbeidsmiljøet for kreativitet. Vi har valgt å utforske temaet kreativitet i kreativ næring fordi det er gjennomført relativt lite forskning på dette, og fordi det er manglende kunnskap om tema. Det er forsket på kreativitet i organisasjoner, men ikke spesifikt på kreativitet i organisasjoner som er en del av den kreative næringen. Oppgavens problemstilling er derfor: Hvordan kan vi bedre forstå kreativitet i kreativ næring? For å utforske dette temaet har vi innhentet empiri om tre organisasjoner i kreativ næring og sett på hvilke dimensjoner i etablerte teorier om kreativitet i organisasjoner som er sentrale i deres tilrettelegging av et kreativt arbeidsmiljø. Dermed utforsker vi mulighetene for at kreativ næring inneholder andre dimensjoner i arbeidsmiljøet enn de som dekkes i etablerte modeller for kreativitet i organisasjoner, og hva som i så tilfelle kan være årsaken til slike eventuelle forskjeller. Vi kan også undersøke om det er noen dimensjoner som er mindre sentrale enn andre. For å besvare problemstillingen har vi valgt å benytte en kvalitativ tilnærming med et eksplorativt design og åpen problemstilling. Det har vi valgt fordi vi utforsker et fenomen som har vært lite forsket på. Vi har holdt ni dybdeintervjuer i tre etablerte organisasjoner i kreativ næring. Forarbeidet til intervjuene bestod av å benytte et kvantitativt spørreskjema utviklet av James Moultrie & Alasdair Young (2009) for å generere innsikt om interessepunkter vi kunne utforske under intervjuene. Datamaterialet som ble innhentet fra intervjuene ble kodet og sortert etter spørreskjemaets struktur. Funnene fra dette datamaterialet blir i denne oppgaven presentert med empirigrunnlag, før vi tar for oss analyse, drøfting og diskusjon av funnene opp mot teori. For å bedre validitet og reliabilitet i oppgaven har vi forsøkt å på transparent vis å redegjøre for alle valg vi har tatt. Til slutt besvarer vi problemstillingen og kommer med anbefaling på videre forskning Vi har konkludert med at alle dimensjonene i de etablerte teoriene om kreativitet i organisasjoner er sentrale også for de etablerte organisasjonene som driver i kreativ næring. Vi kan også se at kunden er en ekstern påvirker med innflytelse på det interne kreative klimaet i organisasjonene. Det forenklede spørreskjemaet til Moultrie & Young (2009) kan benyttes til å se på kreativ næring, men må videreutvikles for å fange opp dybden i de etablerte modellene.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.rightsNavngivelse-Ikkekommersiell-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.no*
dc.subjectKreativitet, innovasjon og forretningsutviklingnb_NO
dc.titleKreativitet i kreativ næringnb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse-Ikkekommersiell-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse-Ikkekommersiell-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal