Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorThomassen, Jonas
dc.contributor.authorMohaugen, Vidar Andre
dc.contributor.authorPedersen, Daniel
dc.date.accessioned2014-10-28T09:20:29Z
dc.date.available2014-10-28T09:20:29Z
dc.date.issued2014-10-28
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/224704
dc.description.abstractTemaet for denne bacheloroppgaven er entreprenørskap i tidlig fase – et område mange forskere mener det er gjort for lite forskning på. Problemstillingen vi har hatt til hensikt å besvare er som følger: Hvorfor stopper de fleste forretningsidéer opp før de blir realisert? Vi har forsøkt å finne ut hva som fører til at etableringsforsøk stopper, når de største fallgruvene dukker opp, og hvilke faktorer som påvirker denne prosessen. Formålet med dette har vært å inspirere til videre forskning for å utvide kunnskapen på området, og forhåpentligvis gjøre aspirerende entreprenører bedre rustet til å realisere sin idé, og lykkes i å gå fra å vente på å kunne kalle seg entreprenør, til å faktisk bli en. Fasen vi er interessert i strekker seg fra det bestemmes at en idé skal satses seriøst og aktivt på, til idéen er realisert ved lansering på markedet. Vi har benyttet et egetprodusert begrep – “ventreprenørskap” for å beskrive denne fasen. For å besvare vår problemstilling har vi først utforsket eksisterende litteratur, som har gitt oss indikatorer på ulike forklaringer om hvorfor noen lykkes i å etablere virksomheten sin, mens andre feiler. Dette har blitt brukt som utgangspunkt for vår egen datainnsamling, der vi har benyttet kvalitativ metode i form av 8 dybdeintervjuer med det vi kaller “ventreprenører”. Disse informantene har alle mislyktes i å realisere sin forretningsidé, og har gjennom sine historier hjulpet oss med å besvare vår problemstilling. Analyseresultatene våre viser at vårt utvalgs etableringsforsøk ofte stoppet opp som følge av uforutsette utfordringer som svekker ventreprenørens motivasjon for å fortsette. Årsaken til at disse utfordringene var uventede, var i de fleste tilfeller en kombinasjon av mangelfull planlegging og overoptimistisk vurdering av forretningsidéen. Dette blir illustrert i en modell, som kan fungere som kilde til inspirasjon for videre, longitudinelle studier.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.subjectEntreprenørskapnb_NO
dc.subjectForretningsidénb_NO
dc.subjectEtableringnb_NO
dc.titleFra Ventreprenør til Entreprenør.nb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel