Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHatlevik, Amalie
dc.date.accessioned2015-10-20T11:41:04Z
dc.date.available2015-10-20T11:41:04Z
dc.date.issued2015-10-20
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2357218
dc.description.abstractDenne oppgaven handler om merkevaren Cocosa kokosolje. Motivasjonen bak arbeidet er en observasjon av interessen for økologisk helsekost i samfunnet i dag. I takt med at helsekost blir mer populært, blir markedet stadig mer konkurranseutsatt. I tillegg er det ikke sjeldent at helsekostartikler og deres påståtte effekt møter kritikk i media. På bakgrunn av dette, er det helt nødvendig å få innsikt i -og kartlegge forbrukernes tanker og preferanser. Da får man en oversikt over hva som påvirker merkevareverdien. Dette kan brukes som et solid beslutningsgrunnlag i det videre strategiske arbeidet med merkevaren. For å undersøke hvordan forbrukere oppfatter Cocosa kokosolje, er oppgaven bygd rundt problemstillingen: ”Hvordan er Cocosa kokosolje posisjonert i målgruppens bevissthet?” Denne besvarelsen tar utgangspunkt i dagsaktuelle saker og er forankret i teori innen merkevarebygging med fokus på merkekjennskap, assosiative nettverk og posisjonering. Jeg ønsket å gjennomføre undersøkelsen basert på individuelle respondenters mening og oppfatning av merket. Under intervjuene ble det benyttet to ulike teknikker for fremkalling av assosiasjoner, kombinert med en konkret metode for å skape et helhetlig assosiasjonsnettverkskart for Cocosa kokosolje. Hovedfunnene som ble gjort i studien indikerer at forbrukernes oppfatning av kvalitet, gode produktkunnskap og evne til å innhente informasjon har en positiv påvirkning på merkevareverdien til Cocosa kokosolje. Merkekjennskapen bestod av flere sterke, positive og unike assosiasjoner til merket. Målgruppen benytter produktet i høy grad for å oppnå funksjonelle fordeler. Det ble samtidig avdekket symbolske karakteristikker knyttet til bruken av produktet. I posisjoneringen bør selskapet fokusere på merkets ståsted i forhold til konkurrentene. For å opprettholde en sterk og unik posisjon i markedet, blir det foreslått at selskapet burde jobbe med å forsterke de unike assosiasjonene pålitelig, publiserer informasjon for bedre helse og den beste kvaliteten, i tillegg til assosiasjonene sunt fett og miljøvennlig.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.subjectKvalitativ metodenb_NO
dc.titleMerkeposisjonering av Cocosa kokosoljenb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel