Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLilletvedt-Carlsen, Nazarena
dc.contributor.authorAmundsen, Tonje Heum
dc.contributor.authorLyseggen, Marielle
dc.date.accessioned2017-10-09T08:59:46Z
dc.date.available2017-10-09T08:59:46Z
dc.date.issued2017-10-09
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2459108
dc.description.abstractDenne bacheloroppgaven er ment til å illustrere hvordan grad av erfaring påvirker forbrukeren sin risikooppfattelse ved kjøp av dagligvarer på internett. Vi synes det er interessant å se hvordan teorien om oppfattet risiko kan gi ytterligere kunnskap om forbrukeren, innenfor en kontekst det har vært lite forsket på i Norge. Denne oppgaven er begrenset til å gjelde for bruk og kjøp av e-mat tjenester med tilgang til fullt varesortiment. Oppgavens problemstilling er følgende; “Hvordan vil erfaring påvirke oppfattet risiko ved kjøp av dagligvareprodukter på internett?” I det teoretiske kapittelet vil leseren få innsikt i hva som ligger bak begrepet om oppfattet risiko og begrepets seks dimensjoner. Forskningslitteraturen viser at det er en rekke risikotyper knyttet til bruk og kjøp av produkter og tjenester. Det er de seks risikodimensjonene som kan føre til ulike typer tap for forbrukeren på bakgrunn av deres valg og handlinger. I denne oppgaven har vi besluttet å måle tidsrisiko, funksjonell risiko og økonomisk risiko. For å besvare problemstillingen har vi kommet frem til følgende hypoteser; H1: Erfaring med kjøp av dagligvarer på internett har en negativ effekt på oppfattet funksjonell risiko, H2: Erfaring med kjøp av dagligvareprodukter på internett har en negativ effekt på oppfattet økonomisk risiko og H3: Erfaring med kjøp av dagligvareprodukter har en negativ effekt på oppfattet tidsrisiko. I denne bacheloroppgaven er det benyttet et kvantitativt forskningsdesign, da vi ønsker å si noe om årsakssammenhenger mellom erfaring og de tre risikodimensjonene som omhandler tids-, funksjonell- og økonomisk risiko. Det har blitt benyttet et tverrsnittsbasert forskningsdesign, i form av et standardisert spørreskjema. Datamaterialet er bearbeidet i det statistiske analyseprogrammet SPSS. Resultatene fra analysene viser at vi får støtte for alle våre tre hypoteser, hvor erfaring har vist seg å ha størst effekt på risikodimensjonen som omhandler tid. Deskriptive analyser fra datasettet viser at det foreligger andre variabler som kan forklare hvorfor norske forbrukere i liten grad benytter seg av de eksisterende tjenestene på dette markedet.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.subjectMarkedsføring og merkevareledelsenb_NO
dc.subjectNetthandelnb_NO
dc.subjectDagligvarehandelnb_NO
dc.subjectOppfattet risikonb_NO
dc.subjectKvantitativ metodenb_NO
dc.subjectSPSSnb_NO
dc.titleEffekter av erfaring på oppfattet risiko ved kjøp av dagligvarer på internettnb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse 4.0 Internasjonal