Show simple item record

dc.contributor.authorGundersen, Lotte Lindqvist
dc.contributor.authorLindstøl, Helene Lundberg
dc.date.accessioned2017-09-07T07:54:43Z
dc.date.available2017-09-07T07:54:43Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2453473
dc.description.abstractKan bedrifter bevisst påvirke forbrukere gjennom ubevisst påvirkning, og kan dette skape konkurransefortrinn? I denne oppgaven har det blitt lagt fokus på sensorisk markedsføring gjennom varm/kald kognisjon og berøringssansen. Oppgaven ønsket å kartlegge hvilken effekt varm/kald kognisjon og ulik tekstur kunne ha på en forbrukers smakspreferanse og oppfattet kvalitet. Studien inneholder fire hypoteser som har til hensikt å teste og svare til problemstillingen. Studiens formål er å undersøke om forbrukere kan bli påvirket av varm/kald kognisjon og berøringssansen. Hypotesene er basert på oppgavens teorikapittel og har blitt undersøkt og testet gjennom ulike analyser i SPSS. Det ble benyttet kvantitativ metode for å samle inn datamaterialet, da studien var ute etter fenomenet og omfanget. Som undersøkelsesdesign ble det benyttet et laboratorieeksperiment, og validiteten ved eksperimentet var viktig for gjennomføringen. Hoved eksperimentets stimuli ble utviklet etter å ha gjennomført en fokusgruppe og en pre-test. Studiens utvalg var frivillige studenter ved Høyskolen Kristiania, og ingen av respondentene ble benyttet til mer enn én av de tre undersøkelsene ved gjennomføringen av studiet. Resultatene i dataanalysen fra eksperimentet viser at ingen av de fire hypotesene ble støttet. To av hypotesene hadde marginale signifikante funn, men retningen på hypotesene ble motsatt enn hva som var antatt. Det kan dermed konkluderes med at det finnes tendenser til en interaksjon mellom de uavhengige variablene varm/kald kognisjon og tekstur, og de avhengige variablene smakspreferanse og oppfattet kvalitet.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.subjectMarkedsføring og salgsledelsenb_NO
dc.subjectKvalitetnb_NO
dc.subjectKvantitativ metodenb_NO
dc.titleHvordan kan varm/kald kognisjon og ulik tekstur påvirke forbrukerens smakspreferanse og oppfattet kvalitet?nb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Except where otherwise noted, this item's license is described as Navngivelse 4.0 Internasjonal