Show simple item record

dc.contributor.authorBakka, Margit
dc.contributor.authorOda Amalie, Nygaard
dc.date.accessioned2021-03-01T10:21:14Z
dc.date.available2021-03-01T10:21:14Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2730878
dc.description.abstractVi har i denne oppgaven valgt å undersøke hvordan en overgang fra Revenue management (RM) til Total hotel revenue management (THRM) vil prege hotellets prosesser på ulike nivå. Revenue management er en taktikk brukt for å styre priser og kapasitet på rom, men har lenge blitt kritisert for dette ensidige fokuset. Bransjen går dermed mot å utvide omfanget av RM, til en mer helhetlig betraktning av virksomheten. Dette innebærer et større fokus på å maksimere fortjenesten i flere- eller alle av hotellets inntektskilder som spa, restaurant og konferanse. Vi ønsket å undersøke hva som ligger i en overgang fra RM til THRM, og hva hoteller må justere eller innføre av prosesser for å få til en suksessfull utøvelse av denne tilnærmingen. For å belyse overgangen, valgte vi å gi en innføring i RM og dens kjerneprosesser. Vi definerte dermed følgende problemstilling: Fra RM til THRM – hvordan vil en overgang til THRM prege hotellets prosesser på ulike nivå? For å løse denne problemstillingen, har vi benyttet kvalitativt forskningsdesign med semistrukturerte dybdeintervjuer. Vårt strategiske utvalg bestod av fire informanter, hvor alle jobber daglig med THRM. For å oppnå best mulig sammenligningsgrunnlag ble alle informantene stilt de samme spørsmålene. Det ble likevel gjort noe hensyn overfor informantene vi intervjuet over e-post og telefon, ved at spørsmålene ble presentert på en mer utfyllende måte, for å unngå misforståelser. Etter avsluttet forskning, sitter vi igjen med en forståelse av at det er prosesser på alle nivå av virksomheten som må justeres for å få til en vellykket utøvelse av THRM. Særlig gjelder det å skape en «THRM-kultur» blant alle ansatte, hvor alle jobber mot det samme målet, og legger til rette for at hverandres avdelinger optimaliseresen_US
dc.language.isonoben_US
dc.rightsNavngivelse-Ikkekommersiell-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.no*
dc.subjectMarkedsføring og merkevareledelseen_US
dc.subjectRevenue managementen_US
dc.titleFra revenue management til total hotel revenue management. Hvordan vil en overgang til THRM prege hotellets prosesser å ulike nivå?en_US
dc.typeBachelor thesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Navngivelse-Ikkekommersiell-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal
Except where otherwise noted, this item's license is described as Navngivelse-Ikkekommersiell-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal