Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorEkse, Katrine
dc.contributor.authorPettersen, Kristina
dc.date.accessioned2017-09-20T09:45:27Z
dc.date.available2017-09-20T09:45:27Z
dc.date.issued2017-09-20
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2455729
dc.description.abstractBakgrunn Barn i Norge tilbringer store deler av dagen sin i barnehagen. Maten som inntas i barnehagen utgjør derfor en stor del av barnas totale kosthold. Fordi barnas grunnlag for god helse legges i tidlige barneår har det som serveres stor betydning. De ansatte har et ansvar for å servere sunn og næringsrik mat, samtidig som måltidet skal være tilrettelagt for læring. Barna tilegner seg kunnskap, erfaringer og sosiale ferdigheter i måltidsituasjonen. Dette er egenskaper som barna vil dra nytte av videre i livet. Problemstilling ”I hvilken grad har private og offentlige barnehager fokus på det daglige tilbudet av mat og måltider?”. Metode Besvarelsen av oppgaven har et kvalitativt forskningsdesign. Utvalget bestod av førskolelærere i åtte barnehager i Oslo. Det ble gjennomført åtte kvalitative forskningsintervjuer for innsamling av data. Resultater Analysen viste at alle barnehagene ønsket å ha fokus på sunn mat og innlemme pedagogiske aktiviteter i måltidsituasjonen. Det var imidlertid stor forskjell på hvordan dette ble praktisert. Personlig interesse for mat og måltid bidro til økt kvalitet på maten som ble servert. I tillegg hadde de ansattes interesse stor betydning for hvordan måltidene ble gjennomført. Konklusjon Studien viste at de ansattes interesse var det som påvirket mattilbudet mest. Det ser ut til at de private barnehagene har et mer tilfredsstillende mat og måltidstilbud på grunn av personlig interesse for kosthold og større økonomisk frihet. De kommunale barnehagenes mattilbud ble på mange måter begrenset på grunn av økonomi og ressurser. De private barnehagene hadde et stort fokus på å innlemme pedagogiske aktiviteter rundt mat og måltider. Tid og ressurser var grunnen til at flere av de kommunale barnehagene ikke hadde mulighet til å gjennomføre dette så ofte som de ønsket. Fokuset på mat og måltider i barnehagen varierte mellom de private og offentlige barnehagenenb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.subjectLivsstilsendring og folkehelsenb_NO
dc.subjectBarnnb_NO
dc.subjectKostholdnb_NO
dc.subjectBarnehagernb_NO
dc.subjectKvalitativ metodenb_NO
dc.titleMat og måltider i barnehagennb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse 4.0 Internasjonal