Show simple item record

dc.contributor.authorSupphellen, Kristina
dc.contributor.authorWetter, Linda
dc.date.accessioned2018-10-01T08:41:19Z
dc.date.available2018-10-01T08:41:19Z
dc.date.issued2018-10-01
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2565396
dc.description.abstractI denne studien har vi undersøkt i hvilken grad en emballasje kan påvirke forbrukeren. Oppgaven fokuserer på hvordan emballasjens preg av luksus påvirker forbrukerens smaksopplevelse og betalingsvilje. Videre ble det tatt hensyn til respondentenes designfølsomhet, som kan være tenkt å ha en innvirkning på emballasjens påvirkningskraft. Begrepet omfatter betydningen visuell estetikk har for en bestemt forbruker i han eller hennes relasjon med et produkt. Det teoretiske rammeverket ble brukt til å utvikle fire hypoteser som skal belyse oppgavens problemstilling: “Hvordan kan emballasje påvirke forbrukerens smaksopplevelse og betalingsvilje?” For å teste hypotesene ble det benyttet en kvantitativ forskningsstrategi med et eksperimentelt undersøkelsesdesign. Det ble gjennomført et laboratorieeksperiment i klasserom og grupperom, med studenter og ansatte ved Høyskolen Kristiania som deltagere. Resultatene fra analysene viser at emballasjens preg av luksus har en signifikant påvirkning på forbrukerens smaksopplevelse og betalingsvilje. Effekten er størst på forbrukerens betalingsvilje. Vi fant ingen signifikante modererende effekter av designfølsomhet. Dette tyder på at effektene våre er relativt generelle og i liten grad påvirket av forbrukernes individuelle følsomhet for emballasjedesign.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.rightsNavngivelse-Ikkekommersiell-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.no*
dc.subjectMarkedsføring og salgsledelsenb_NO
dc.titleEmballasjens påvirkningskraft. Hvordan kan emballasje påvirke forbrukerens smaksopplevelse og betalingsvilje?nb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Navngivelse-Ikkekommersiell-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal
Except where otherwise noted, this item's license is described as Navngivelse-Ikkekommersiell-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal