En tverrsnittsundersøkelse av turnoverintensjon i restaurantbransjen
Bachelor thesis
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/2823740Utgivelsesdato
2021Metadata
Vis full innførselSamlinger
Sammendrag
Vi har valgt å undersøke hvilke faktorer som foreligger til turnoverintensjon i restaurantbransjen. Vi bruker Peppes Pizza som studieobjekt. Vårt formål er å kunne gi en beskrivende forklaring på hvorvidt indre motivasjon, organisasjonsforpliktelse, medarbeiderinvestering og karrieremuligheter ved tilstedeværelse i organisasjonen bidrar dem til å beholde sine beste medarbeiderne. Til det har vi satt opp fire forskningsspørsmål for å besvare problemstillingen. Vårt formål er ikke å gi konkrete forklaringer til hvordan organisasjonen skal gå frem. Bakgrunnen for vår konklusjon er basert på teorier og tidligere studier og metaanalyser om emnet. Problemstillingen er:
«Hva er årsakene til turnoverintensjon blant frontansatte i Peppes Pizza?»
Vi har valgt kvantitativ metode med spørreskjema som verktøy. Svarene brukes som grunnlag for den videre drøftingen. Overordnet viser drøftingen at mangelfull medarbeiderinvestering og muligheter for karriereutvikling er det som påvirker turnoverintensjonen i størst grad.