Hvordan kan erfaringer fra Covid-19 påvirke fremtidig endringskapasitet i enkeltindivider og organisasjoner?
Bachelor thesis
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/2824467Utgivelsesdato
2021Metadata
Vis full innførselSamlinger
Sammendrag
Oppgavens tema omhandler erfaringer fra krise som drivkraft til fremtidig endringskapasitet. Denne ideen er basert på antakelsen om at individer og organisasjoner enklere vil kunne endre seg i fremtiden på bakgrunn av at man nå har måtte endre seg over natten. Videre har temaet blitt inspirert av at vi lever i et samfunn som endrer seg fra dag til dag, og at man er nødt til å henge med på endringene. Covid-19 rammet raskt hele verden og har vært en krevende og tøff situasjon for mange. Vi ønsker dermed å se på hvordan en kan ta meg seg erfaringer fra denne krevende situasjonen inn i fremtidig endring. Av den grunn ønsker vi å undersøke og svare på følgende problemstilling:
«Hvordan kan erfaringer fra Covid-19 påvirke fremtidig endringskapasitet i enkeltindivider og organisasjoner?»
For å svare på problemstillingen har vi benyttet kvalitativ metode. Dette da vi var interessert i individenes personlige erfaringer, forståelse og meninger. Vi gjennomførte fire semistrukturerte dybdeintervjuer med individer fra ulike posisjoner i organisasjonen.
Funnene våre viser at tidligere endringserfaring har påvirket individenes og organisasjonens tilpasning til endringene initiert av Covid-19. Intervjuobjektenes reaksjoner på endringene, opparbeidet endringserfaring og refleksjoner rundt fremtidig endring ligger til grunn for vår konklusjon. Erfaringene individene nå har opparbeidet seg bidrar til redusert usikkerhet, større opplevelse av kontroll, og legger til rette for personlig utvikling i fremtidige endringer. Disse faktorene sammen med økt positivitet rundt endring, taler for at endringskapasiteten har økt i enkeltindivider og organisasjonen.
Nøkkelord:
Endringskapasitet, reaksjoner på endring, endringserfaring, fremtidig endring, Covid-19, pandemi