dc.contributor.author | Nilsson, David | |
dc.date.accessioned | 2017-09-18T12:55:19Z | |
dc.date.available | 2017-09-18T12:55:19Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2455190 | |
dc.description.abstract | Denne oppgaven sentrerer seg rundt temaet gjennomtrekk i restauranter. For å undersøke dette er følgende problemstilling lagt til grunn: ”Hva påvirker frivillig gjennomtrekk i restauranter?”. For å undersøke hva som påvirker frivillig gjennomtrekk, vil oppgaven ta utgangspunkt i hva som påvirker turnover intensjon og retention intensjon hos ansatte.
Teorien som er lagt til grunn tar utgangspunkt i equity-teori og jobbtilfredshet som sentrale indikatorer på turnover, med følgende variabler til å måle jobbtilfredshet. Gjennom en kvalitativ undersøkelse og gjennomføring av kvalitative dybdeintervjuer har målet vært å få en forståelse av informantenes holdning til turnover og retention hos nåværende arbeidsgiver. Ut i fra funnene som er blitt gjort, har turnover vist seg å være et komplekst tema hvor subjektive vurderinger vil ha stor betydning for hvorfor den ansatte velger å bli eller slutte på arbeidsplassen. Noen faktorer er sammenlignbare for medarbeideres retention- eller turnover intensjon, men det vil være mange subjektive vurderinger og noen trekk ved selve bransjen, som påvirker frivillig gjennomtrekk i restauranter. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.rights | Navngivelse 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no | * |
dc.subject | Restauranter | nb_NO |
dc.subject | HR og personalledelse | nb_NO |
dc.subject | Kvalitativ metode | nb_NO |
dc.subject | Gjennomtrekk | nb_NO |
dc.title | Gjennomtrekk i restaurantbransjen: Hva påvirker frivillig gjennomtrekk i restauranter? | nb_NO |
dc.type | Bachelor thesis | nb_NO |