dc.contributor.advisor | Bastesen, Jarle | |
dc.contributor.author | Nyhammer, Kristin | |
dc.contributor.author | Johansen, Hannah Victoria Eidsvik | |
dc.date.accessioned | 2021-10-18T14:37:48Z | |
dc.date.available | 2021-10-18T14:37:48Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/2823740 | |
dc.description.abstract | Vi har valgt å undersøke hvilke faktorer som foreligger til turnoverintensjon i restaurantbransjen. Vi bruker Peppes Pizza som studieobjekt. Vårt formål er å kunne gi en beskrivende forklaring på hvorvidt indre motivasjon, organisasjonsforpliktelse, medarbeiderinvestering og karrieremuligheter ved tilstedeværelse i organisasjonen bidrar dem til å beholde sine beste medarbeiderne. Til det har vi satt opp fire forskningsspørsmål for å besvare problemstillingen. Vårt formål er ikke å gi konkrete forklaringer til hvordan organisasjonen skal gå frem. Bakgrunnen for vår konklusjon er basert på teorier og tidligere studier og metaanalyser om emnet. Problemstillingen er:
«Hva er årsakene til turnoverintensjon blant frontansatte i Peppes Pizza?»
Vi har valgt kvantitativ metode med spørreskjema som verktøy. Svarene brukes som grunnlag for den videre drøftingen. Overordnet viser drøftingen at mangelfull medarbeiderinvestering og muligheter for karriereutvikling er det som påvirker turnoverintensjonen i størst grad. | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.rights | Navngivelse-Ikkekommersiell-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.no | * |
dc.subject | Turnoverintensjon | en_US |
dc.subject | Turnover | en_US |
dc.subject | Kvantitativ metode | en_US |
dc.title | En tverrsnittsundersøkelse av turnoverintensjon i restaurantbransjen | en_US |
dc.type | Bachelor thesis | en_US |