Viser treff 1-20 av 196

    • Treningsfrekvens og muskelstyrke 

      Johansen, Daniel Cutamora; Skogen, Tina (Bachelor thesis, 2021)
      Bakgrunn Styrketrening er en treningsform som har økt kraftig i popularitet de siste årene. Det er sånn at flere legger ned utallige timer på treningssenteret med den hensikt å få økt muskelvekst og muskelstyrke. Adaptasjoner ...
    • Metabolsk syndrom og middelhavskost - en litteraturstudie 

      Handegard, Siv (Bachelor thesis, 2021)
      Bakgrunn: Sykdommer som skyldes vår livsstil er et økende problem både i Norge og resten av verden. Metabolsk syndrom er en samlebetegnelse på en rekke risikofaktorer, som overvekt og fedme, insulinresistens, hypertensjon ...
    • PÅVIRKNINGEN AV VEGANSK OG VEGETARISK KOSTHOLD PÅ FOSTERUTVIKLINGEN OG UTFALLET AV GRAVIDITETEN – EN LITTERATURSTUDIE 

      Alfheim, Sara Lisa Lund (Bachelor thesis, 2021)
      Bakgrunn: Et plantebasert kosthold oker stadig i popularitet, og flere unge i dag er opptatt av a minske bruken av animalske matvarer. Forskningen pa temaet er imidlertid sprikende. Hensikten med oppgaven er a belyse ...
    • FYSISK AKTIVITET, AKADEMISK PRESTASJON OG KOGNITIVE FERDIGHETER BLANT GRUNNSKOLEELEVER 

      Eidet, Hedda; Hagen, Marthe (Bachelor thesis, 2021)
      Problemstilling: Hvordan kan fysisk aktivitet påvirke akademisk prestasjon og kognitive ferdigheter i grunnskolen? Teori: Teoridelen tar for seg blant annet aktivitetsnivået blant barn og unge i Norge i dag, samt ...
    • Behandlingseffekten av fysisk aktivitet på mild til moderat depresjon 

      Rønningen, Eline Andersdatter (Bachelor thesis, 2021)
      Bakgrunn: Forekomsten av depresjonssykdommer øker og er per nå blant de mest vanlige psykiske lidelsene i befolkningen. Depresjon er den psykiske lidelsen som i størst grad bidrar til sykefraværet her i landet, i tillegg ...
    • Osteopatisk tilnærming til pasienter med spedbarnskolikk 

      Bjørklund, Ingrid; Vederhus, Elise Fosse (Bachelor thesis, 2021)
      Bakgrunn for oppgaven På bakgrunn av vår interesse for spedbarn ønsket vi å se på problematikk relatert til den første fasen av livet. Nysgjerrigheten og motivasjonen for temaet oppstod da hele 20 % av spedbarn rammes ...
    • Hvordan ansatte ved skolefritidsordningen kan bidra til å fremme retningslinjene for mat og måltider blant barn 

      Tiller, Susanne (Bachelor thesis, 2021)
      Bakgrunn: Verden står overfor helseutfordringer som domineres av ikke-smittsomme sykdommer som overvekt, hjerte og karsykdommer, diabetes, kreft med mer. Gode kostholdog helsevaner kan motvirke dette. Barn er morgendagens ...
    • Styrketrenings innvirkning på hvilemetabolismen 

      Brevik-Persson, Sofia; Solbakken, Sigurd (Bachelor thesis, 2021)
    • Akupunktur ved kroniske nakke- og lave ryggsmerter og kostnytteeffekten av behandlingsformen – en litteraturstudie 

      Moholt, Markus Harstad; Karlsen, Kristoffer Andrè (Bachelor thesis, 2021)
      Bakgrunn: Forekomsten av muskel- og skjelettplager er svært utbredt i Norge og er den vanligste årsaken til legemeldt sykefravær. Samfunnskostnadene forbundet med nakke- og lave ryggsmerter utgjør om lag 165 milliarder ...
    • M-helseverktøyet BraForDeg - Basert på Helsedirektoratets anbefalinger om kosthold og fysisk aktivitet 

      Magnussen, Nadia; Tiskeviciute, Gintare (Bachelor thesis, 2021)
      Bakgrunn Temaet for bacheloroppgaven er folkehelse og helsedirektoratets råd om kostråd og fysisk aktivitet, samt å kunne informere om rådene ved hjelp av e-helseverktøy. Vi har tidligere utviklet en applikasjon som gir ...
    • Spiseforstyrrelser i idretten 

      Hauge, Ida Victoria; Træet, Rikke (Bachelor thesis, 2021)
      Innledning: Spiseforstyrrelser er en psykisk lidelse som har stor og alvorlig utbredelse innen idretten. Hensikten med oppgaven er a se narmere pa spiseforstyrrelser som er forbundet med idrett, hvordan de oppstar og hva ...
    • Forbruk av energidrikk blant studenter 

      Uppard, Charlotte Victoria; Unger, Kristoffer (Bachelor thesis, 2021)
      Bakgrunn: Bryggeri- og drikkevareforeningens egne tall viser en dobling i omsetningen av energidrikk (heretter omtalt som ED) de siste fem årene. 55.5 millioner liter ED ble solgt i 2020 og reklame for produktene lover deg ...
    • ‘’I hvilken grad kan fysisk aktivitet føre til et opplevd lavere nivå av stress i hverdagen?’’ 

      Pedersen, Mads Andreas; Svendsen, Robin (Bachelor thesis, 2021)
      Bakgrunn: Alle mennesker opplever en eller annen form for stress i hverdagen, noen mer enn andre. I enkelte situasjoner kan stress virke på en positiv måte, men som oftest er det en negativ side ved det. Hensikten med denne ...
    • Fjernledelse og Hjemmekontor 

      Strand, Amanda Sofie; Raastad, Kristin (Bachelor thesis, 2021)
      Bakgrunn Formålet ved studien har vært å se på hvordan ledere oppfatter omstillingen til fjernledelse og på hvilken måte det har påvirket det psykososiale arbeidsmiljøet under pandemien. I tillegg til hvilke virkemidler ...
    • Fysisk aktivitet og kognitive hjernefunksjoner. En litteraturstudie og spørreundersøkelse 

      Homb, Mariann Holm; Høyvik, Heidi Nakken (Bachelor thesis, 2021)
    • Frisklivsveiledernes arbeid med motivasjon og fysisk aktivitet 

      Diskerud, Marthe; Hekleberg, Julie (Bachelor thesis, 2019)
      Bakgrunn: Studiens hensikt har vært å se på hvilke teknikker frisklivsveiledere bruker i motivasjonsarbeidet og hvordan de bruker og tilrettelegger for fysisk aktivitet i arbeidet. Problemstilling: "Hvordan jobber ...
    • Mekanismene bak smertelindring 

      Bjerke, Ellen Marit; Bjerkestrand, Anne Lise (Bachelor thesis, 2019)
      Innledning: I denne oppgaven ønsker vi å søke i litteraturen etter akupunkturens virkemekanismer, sett fra et vestlig medisinsk perspektiv, knyttet til behandling av smerter. Metode: Litteraturstudie, med fokus på ...
    • Middelhavsdietten og lipidprofil – en litteraturstudie 

      Haugen, Marte (Bachelor thesis, 2019)
      Bakgrunn: Hjerte- og karsykdommer er den nest vanligste dødsårsaken i Norge. Risikofaktorer for å utvikle disse sykdommene er blant annet alder, røyking, høyt blodtrykk, overvekt, inaktivitet og høyt kolesterol. Middelhavsdietten ...
    • Bærekraftig kosthold 

      Waage, Lise (Bachelor thesis, 2019)
      Bakgrunn: Mat er i samspill med helse, klima og miljø. Maten vi spiser og matproduksjon er i dag største årsaken til økt risiko for sykdom, klimaendringer, og miljøbelastninger. Det globale matsystemet må utvikles bærekraftig, ...
    • Diettbehandling av farmakoresistent epilepsi hos barn 

      Gundersen, Astrid Julie; Hamidi, Marve (Bachelor thesis, 2019)
      Bakgrunn: Bacheloroppgaven har undersøkt om ketogendiett kan ha en positiv effekt hos barn med farmakoresistent epilepsi. Ketogen diett har blir brukt som behandling for pasienter med epilepsi tidlig på 1900-tallet og er ...